Jalón.

Wie ooit in Jalón is geweest, heeft ongetwijfeld een bezoek gebracht aan de kunst & kitsch markt op zaterdagochtend. Misschien wel de leukste rastro van de Costa Blanca. U wandelt er langs een riviertje terwijl handelaren hun soms totaal vergane producten voor nieuw staan te verkopen.

Dit is rotzooi, dat is zeker. In Nederland zou je moeten betalen om dit te mogen afvoeren....

Jalón heeft misschien wel de leukste markt aan de Costa Blanca. Voor jong en oud, antiquair en hobbyist, is er altijd wel wat leuks te vinden.

In plaats van patat, houdt men hier erg van CHURROS, een typisch Spaanse lekkernij.

Wilt u het thuis vast proberen? Het recept kunt u vinden op de onderstaande link:

Klik hier

Houdt u van wijn, dan is Jalón 'the place to be'. U kunt er uitgebreid proeven. Denk niet te minachtend over de Spaanse wijnen. Kenners beweren dat met een tiental jaren, de wijnen uit Spanje die van Frankrijk zullen overtreffen! Hoe dan ook, het is een gezellige bedoeling in Jalón. Niet voor niets komt u er nog echte hippies tegen. Compleet met sandalen. Door de weeks is het er erg rustig. Is ook wel eens lekker.

Ook in Jalón wordt veel vernieuwd. Dit commerciële centrum is weer jaren al een groot succes.

Zeer herkenbaar zijn de vele smalle straatjes, die zo gebouwd zijn om zo veel mogelijk schaduw te creëren. In de zomer kan het hier namelijk al gauw 40 graden worden.

Vanuit Jalón rijdt u richting Callosa d'en Sarrià. Het is bergachtig gebied en van ongekende schoonheid. Afgezien van de paar auto's die door onverlaten van de weg naar beneden zijn geduwd, komt u ogen te kort.

Als in februari de amandelbomen in bloei staan, waant u zich in het paradijs. Hele gebieden glanzen alsof ze bedekt zijn met een laagje sneeuw. De amandelbloesem kent twee kleuren, roze en wit. Neem uw camera mee en geniet onderweg van een drankje. Een tocht om nooit te vergeten!

Het bergkasteel Guadalest kunt u ook nog even meenemen. Het is erg toeristisch maar ach, het slot is beslist de moeite waard.

Ernaast ligt een diep stuwmeer. Volgens de verhalen zwemmen daar immense meervallen die een mens met één hap kunnen verorberen. Niet uitproberen!

Bepalend voor de streek is de berg de Bernia. Maak er eens een wandeling. U kunt er zelfs fossielen vinden. Koop een goede kaart en sla eens een klein weggetje in. Wat kan u gebeuren. Er zoveel te zien in dit gebied, dat het onmogelijk is om een totaaloverzicht te geven.

Zorg dat u een mobiele telefoon bij de hand hebt. Een lekke band stelt niets voor maar als de reserveband óók plat is, bent u blij als u iemand kunt waarschuwen. Zorg wel dat u telefoonnummers bij u hebt of dat ze in het geheugen van het toestel zitten.

Terug in Jalón, kunt u zo doorrijden naar Denia. Hier wonen veel Nederlanders. Klik hieronder om naar Jalón te gaan:

.

Costa Blanca, Benidorm, Altea , Calpe, Benissa, Moraira, Javea, Jalón, Dénia,

 

www.spanjemakelaars.com

 
     
HOME