Benidorm.

Voor veel vakantiegangers is de Costa Blanca.... Benidorm! Deze internationale badplaats aan de zuid-oost kust van Spanje is dan ook vooral bekend vanwege de prachtige brede stranden en de gezellige boulevard.

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Foto's hierboven genomen op 15 november!

Kijk er ook eens als het donker is. De prachtige verlichting geeft menig huwelijksaanzoek een extra vleugje romantiek. De mensen genieten er zichtbaar van het leven. En terecht! Zou men maar één keer de tijd nemen om hier een paar maanden in de winter te kunnen meemaken, dan zou men de negatieve klanken snel vergeten. Dan rest alleen nog maar de conclusie: 'Benidorm is.....ENORM!'

Benidorm by night op 17 april.....

Na afloop van een lange dag vindt u altijd wel een plekje in een van de vele bars aan de boulevard om onder het genot van een drankje en een hapje uw zegeningen te tellen.

Let op: de Spaanse politie controleert non-stop het verkeer op alcoholgebruik. Heeft u meer dan twee biertjes op? Laat u rijden en zorg dat de riemen vast zitten. Ook achterin! U heeft snel een boete te pakken en die kunnen zeer fors zijn. Residenten krijgen overigens korting op een bekeuring!!!

Mild klimaat

Duizenden overwinteraars genieten hier ieder jaar weer van de overvloedig aanwezige zon en de milde wintertemperaturen. Als het even meezit met de wind en de zon niet wordt getemperd door de wolken, kan het midden januari / februari gemakkelijk boven de 20 graden Celsius worden. Heerlijk! (Onderstaande foto's zijn gemaakt in januari!)

Maar er is meer aan de hand met deze gezellige stad. Was het niet 'Vakantieman' Frits Bom, die er steeds weer met de camera's te vinden was, op zoek naar de echte Nederlandse vakantieganger? Benidorm is een levendige badplaats met veel gezellige terrasjes, allerlei soorten van vertier en, zoals hierboven aangetoond, een onovertroffen boulevard.

Benidorm

Shoppen

Winkelen kunt u overal in de stad. Pal achter de boulevard, tussen de stranden Levante en Poniente in,  bevindt zich het oude centrum. Een aanrader voor iedereen die zin heeft om eens uren achtereen geld uit te geven.

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm

Aan de rand van Benidorm bevinden zich meerdere winkelcentra. Heel geliefd is bijvoorbeeld 'La Marina'. Een speels ontworpen gebouw met vier verdiepingen, dat alle soorten winkels onderdak verleent.

U kunt er terecht voor kleding, aquariumvissen, computers, een hamburger, boeken en tijdschriften, brillen, juwelen, meubels, snuisterijen, kunst, onroerend goed, mobieltjes, etc., etc..

   

Het dak is de favoriete plek voor uw kinderen. Er zit niet alleen een Burger King, u kunt er ook een heerlijk broodje ham, kebab of een maaltijd 'a la carte' krijgen.

Voor de kleintjes is er zelfs een permanente kermis aanwezig. Inderdaad, ook op het dak!

 

De glanzende vloer is zo glad als hij eruit ziet. Oppassen dus als u moeilijk loopt.

Aan modezaken geen gebrek.....

In januari begint de uitverkoop. De zogeheten 'rebajas'. Zorg dat u erbij bent, want de kleding gaat echt voor een appel en een ei weg!

Tegenwoordig is het een stuk makkelijker om ook grotere maten te vinden. Dat was vroeger wel anders.

Heel begrijpelijk overigens, als u zich realiseert dat de gemiddelde Spanjaard minstens twee koppen kleiner is dan de doorsnee Nederlander.

Neem vooral de tijd. Er zijn alleen al in La Marina tientallen kledingzaken, en eerst een beetje rondkijken kan u dus veel voordeel opleveren....

Koninginnedag

Zoals ieder jaar wordt Koninginnedag uitbundig gevierd in Benidorm. Dit jaar begon de dag bewolkt en fris, waardoor het extra druk leek te zijn. Hieronder wat impressies van een geslaagd feest:

Is dit Nederlands of niet?

De Week is alweer een oude bekende aan de Costa Blanca. Ook geheel gratis houdt dit blad u wekelijks op de hoogte van wat zich allemaal afspeelt in de regio, in Spanje en in het buitenland. Rechts op de foto eigenaresse Barbara Martens.

Zowel kleine mensen als grote mensen deden goede zaken....

Nu u toch in benidorm bent, vergeet niet om enkele van de pretparken te bezoeken. Terra Mitica is weliswaar geen concurrent van Disney Land, maar toch zeer de moeite waard om te bezoeken.

Het ernaast gelegen Terra Natura is een prachtige in decor aangelegde dierentuin, aangevuld met spectaculaire waterglijbanen voor kinderen en ouders met lef. Tegen extra betaling kunt u er zelfs zwemmen met haaien en roggen.

Nederlandse winkels

Wie typische Hollandse producten mist zoals hagelslag, verse melk, ontbijtkoek, lekkere haring, of gewoon behoefte heeft aan echte Hollandse trekdrop, die kan terecht in de vele winkels in en buiten Benidorm waar bovenstaande zaken en nog veel meer overvloedig aanwezig zijn.

Natuurlijk kent de Costa Blanca veel meer heerlijke vakantieplekjes. Heeft u op dinsdag wel eens de markt van Altea bezocht? Klik hieronder op de plaatsnaam om door te gaan:

.

Costa Blanca, Benidorm, Altea , Calpe , Benissa , Moraira, Jávea , Jalón, Dénia,

 

www.spanjemakelaars.com

 
     
HOME