Calpe.

Omdat dit het paradepaardje is van de Comunidad Valenciana, wordt er veel geld in de ontwikkeling van Calpe gestoken. De doorgaande weg wordt steeds meer verfraaid met groene rotondes en zelfs een fontein als u de stad richting de N332 weer verlaat.

Maar ook wordt er flink gebouwd. 'Klein Benidorm', wordt Calpe wel eens genoemd. En niet zonder reden. Steeds meer hoogbouw dringt zich op richting strand. De comunidad hoopt duidelijk op nog veel meer residenten.

Langs het perfecte zandstrand loopt een uitgestrekte boulevard in noordelijke richting, vrijwel tot aan het symbool van de Costa Blanca: de Peñon de Ifach. De (t)rots van Calpe.

Aan de voet van dit natuurmonument bevindt zich de jachthaven. Hier kunt u leuke tochtjes maken met de 'glazenbodem' boot. Neem ook eens een kijkje bij de restaurantjes die hun zeevruchten speciaal voor u hebben uitgestald. Een dagmenu heeft u er voor zo'n 7 euro per persoon.

Vogelliefhebbers weten misschien al dat vlak naast het centrum van Calpe, gewoon aan de doorgaande weg, de roze flamingo's hun thuishaven hebben gevonden. In het ondiepe brakke water zoeken zij op één been naar voedsel. Een mooi gezicht. Het doet je beseffen hoe zuidelijk je zit. Speciaal voor de vele vogelspotters, heeft de gemeente Calpe extra parkeerruimte gecreëerd.

Calpe heeft een intiem oud centrum. U kunt er genieten van een prachtig gerestaureerd kasteeltje, omgeven door autovrije straten en zeer artistiek beschilderde panden. Hier worden vele feesten gehouden zoals de beroemde Middeleeuwse markt. Een schitterende belevenis voor liefhebbers van oude ambachten, traditionele muziek en kledij.

Winkelen is hier geen probleem. U kunt hier echt van alles kopen. Probeer wel uw auto slim kwijt te raken want de eerste parkeermeters hebben hun plekje gevonden en de politie heeft een prima functionerende wegsleepdienst.

De villawijken rond Calpe lopen in noordelijke richting,via Pedramala, stilletjes over in die van Benissa. Ooit van gehoord? Klik hieronder op de plaatsnaam.

.

Costa Blanca, Benidorm, Altea, Calpe, Benissa , Moraira, Jávea , Jalón, Dénia,

 

www.spanjemakelaars.com

 
     
HOME