Costa Blanca.

Volgens de WHO (the World Health Organisation) is de Costa Blanca een van de gezondste plekjes op aarde om te wonen. Dit heeft alles te maken met de klimatologische omstandigheden en het gebrek aan vervuilende industrieën.

Het gebied rond Valencia tot voorbij Denia is vooral bekend vanwege de uitgestrekte citrusplantages. Waar u maar kijkt, groeien en bloeien de sinaasappelbomen, de zoete mandarijnen en de zure citroenen. Iets zuidelijker krijgen de druivenvelden de overhand, zoals u kunt zien op onderstaande foto van de kuststreek van Benissa.

Valencia

Wie de Costa Blanca echt wil leren kennen mag beslist niet vergeten het schitterende Valencia een paar dagen te bezoeken. Een miljoenenstad die de onvermijdelijke hectiek gemakkelijk weet te absorberen met de overvloed aan historische gebouwen en de ertussendoor groeiende subtropische beplanting.

Foto's van de bekende kustplaatsen treft u overal. Mooie plaatjes van Valencia zijn echter schaars. Vandaar eerst een paar foto's van het gebied rond het Centraal Station. (Renfe vanaf Gandia)

Valencia is een eldorado is voor de verwende shopper. Alles kunt u er vinden. Van de meest exclusieve kleding tot aan de nieuwste Lamborghini. Het warenhuis El Corte Ingles (er zijn er twee vlak naast elkaar) is natuurlijk altijd leuk om te bezoeken.  Neem vooral uw creditkaart mee

Circuit Valencia

Wie van racen houdt, kan hier z'n lol op. Naast de Formule 1 races die in de straten van Valencia worden gehouden, beschikt deze stad ook over een geweldig circuit. Afgelopen 1, 2 en 3 februari 2010 was de gehele Formule 1 aanwezig om te testen! Hier een kleine impressie:

1, 2 en 3 Februari 2010. De Formule 1 teams testen op het circuit van Valencia

1, 2 en 3 Februari 2010. De Formule 1 teams testen op het circuit van Valencia

1, 2 en 3 Februari 2010. De Formule 1 teams testen op het circuit van Valencia

1, 2 en 3 Februari 2010. De Formule 1 teams testen op het circuit van Valencia

1, 2 en 3 Februari 2010. De Formule 1 teams testen op het circuit van Valencia

1, 2 en 3 Februari 2010. De Formule 1 teams testen op het circuit van Valencia

1, 2 en 3 Februari 2010. De Formule 1 teams testen op het circuit van Valencia

Alicante

Alicante is een stukje kleiner, maar ook zeker de moeite waard. Als u richting het centrum rijdt, ziet u hoog boven de stad de resten van het grote kasteel uitsteken.

Aan de haven is een grote parkeergarage. Vandaar is het maar een paar minuten lopen naar het centrum van de stad.

Neem ook eens een kijkje in een van de grote shoppingmalls langs het centrum. Bijvoorbeeld El Campo (zie de twee foto's hierboven, er is zelfs een C&A), een warenhuis vooral vol damesmode. Niet ver daarvandaan, pal naast de Media Markt, vindt u Leroy Merlin. De zaak bij uitstek om uw hele huis uiterst voordelig in te richten.

Na afloop van een dag winkelen is het heerlijk eten in de jachthaven van Alicante. Parkeer uw auto tegenover het Melia hotel en bezoek een van de vele uitstekende restaurantjes. Kreeft is een aanrader! De dag sluit u af met het maken van de volgende foto's:

Valencia en Alicante zijn de twee grote steden aan de Costa Blanca. Hier vindt u de grote winkels, universiteiten en natuurlijk de vliegvelden.

Wilt u Valencia met de auto bezoeken, dan is het handig om te parkeren bij een van de vele hotels in de buitenwijken van deze enorme stad. Neem er een taxi en laat u rijden naar het centrum, dat kost bijna niets. Veel wegen zijn eenrichtingverkeer en dat kan slecht zijn voor de oriëntatie.

Wist u overigens dat deze Costa zijn naam te danken heeft aan de witte bloesem van de amandelbomen? In de maand februari lijken de heuvels wel bedekt met een schitterende laag sneeuw. Passerende schepen dachten dat de kusten bestonden uit wit zand en geleidelijk ontstond hierdoor de naam 'Costa Blanca'.

Voor veel Nederlandse vakantiegangers is het een prettig gegeven dat deze kuststrook goed met de auto te bereiken is. Een pittige rijder die de afstand Amsterdam-Alicante in een ruk weet af te leggen, is nog geen 20 uur onderweg.

Of dat verantwoord is valt te betwijfelen, maar het geeft wel aan hoe relatief dichtbij deze Costa is. Verstandiger mensen maken een tussenstop in een van de vele prima hotels langs de peages en zijn, als je alleen de daadwerkelijke rij-uren telt, niet veel langer onderweg.

Op nog geen 20 uur rijden van Nederland, ligt een van de meest gezonde plekjes op aarde om te wonen:

De Costa Blanca!

 

De meeste toeristen komen echter niet voor de stad. Zij willen zon, zee en intieme restaurantjes. De Costa Blanca heeft het allemaal!

Maak kennis met een paar typische vakantieplaatsen. Klik hieronder op een plaatsnaam om er op bezoek te gaan:

.

Costa Blanca, Benidorm, Altea , Calpe , Benissa , Moraira, Jávea , Jalón, Dénia,

 

www.spanjemakelaars.com

 
     
HOME