Columns

..

Merry Christmas and a Happy 2012

Klik hier!

Pim Günzel

posting Posted: 16 dec 2011: 17.21

-------------

Leg geen geld opzij voor 'later'

sparen_is_zinloos

U leest het goed, ik raad u aan niet langer te sparen in geld voor 'later'. Het is zinloos. Er is in Euro's gezien immers geen 'later'.

Of de Euro nu weet te overleven of niet, de waarde er van gaat fors dalen. Als u dus spaargeld in Euro's aanhoudt, dan bent u degene die de rekening gaat betalen.

Dit gegeven houdt in dat u geen lijfrentes meer moet afsluiten en geen geld voor langere tijd vast moet zetten in welke spaarvorm dan ook. Ook obligaties in Euro's zijn taboe. ALLE obligaties in Euro's.
maar, ik zie het u gewoon denken, wat dan wel?

Ik heb het lijstje al vaker gepubliceerd en blijf het doen. Goud, zilver, onroerend goed, de juiste aandelen (structureel winstgevende bedrijven kunt u de aandelen van kopen, mits ze laag gewaardeerd zijn) en grond.

Dat zijn de zaken waar u uw vermogen in zou kunnen stoppen.

Lees deze column van Tom Lassing verder op
Beursbox.nl

Pim Günzel

posting Posted: 18 nov 2011: 10.38

-------------

Nieuwsbrief november 2011

online-gids

Klik hier!

Pim Günzel

posting Posted: 17 nov 2011: 15.10

-------------

'Sparen is nu zinloos'

sparen_is_zinloos

Hilversum - Sparen heeft geen zin, zeker acht van de tien gewone spaarrekeningen levert nu verlies op. De rente van een spaarrekening ligt namelijk gelijk of net iets lager dan de inflatie.

Dat blijkt uit een analyse van RTL Nieuws. De spaarrente is nu 2,5 procent, terwijl de inflatie in juli 2,6 procent bedroeg. Veel rekeningen geven overigens een nog lagere rente.

Volgens Paul Huibers van de vergelijkingssite Geld.nl loont het momenteel „met je spaargeld te gaan shoppen”. Het is wel verstandig alleen met banken in zee te gaan die onder het Nederlandse of Europese depositogarantiestelsel vallen.

Verder is de rente hoger op rekeningen waarbij het spaargeld voor langere tijd wordt vastgezet, maar Huibers vindt het niet verstandig om nu zo'n rekening te nemen.

Bron: De Telegraaf

Het klinkt natuurlijk voorpelbaar uit de mond van de makelaar, maar in tijden van economische wanorde, is investeren in stenen altijd goed. Dat is door de geschiedenis heen vele malen bewezen. Natuurlijk kunnen ook huizenprijzen dalen, maar anders dan waardepapier, is een huis altijd een solide bezit.

Pim Günzel

posting Posted: 5 aug 2011: 01.35

-------------

Steeds meer mensen verlaten Nederland

Wij gaan naar Spanje toe....

Steeds meer mensen verlaten Nederland uit ontevredenheid.

HOUTEN - Dagelijks verhuizen 305 Nederlanders naar het buitenland. Emigranten storen zich in steeds hogere mate aan bevolkingsdichtheid, files, kosten voor levensonderhoud, criminaliteit en de maatschappelijke problemen rondom de multiculturele samenleving.

Belangstelling om te emigreren neemt ieder jaar weer toe. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De verwachting is dat het cijfer van 305 in de toekomst toeneemt tot 357 per dag. Onderzoek van het NIDI (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) toont aan dat avontuur, rust, ruimte, natuur en veiligheid als belangrijke redenen om te emigreren worden genoemd. 

Bron: AD.nl

Pim Günzel

posting Posted: 8 feb 2011: 13.15

-------------

Onrust Noord-Afrika: beleggers naar Spanje

Na jaren van groei, dreigt de markt voor vakantiewoningen in landen als Marokko en Turkije volledig in te storten....

De onlusten in Tunesië en Egypte, en de voor februari aangekondigde massademonstraties in Marokko, zorgen voor veel onrust onder zowel professionele als privé-beleggers. Een situatie waar overigens al een tijd voor gewaarschuwd werd. Investeren in politiek instabiele landen kan op korte termijn beslist winst opleveren, maar is op de lange termijn een uiterst risicovolle strategie.

Spanje mag dan strubbelen met haar begroting, met werkloosheid en een euro die zowel opwaarts als neerwaarts onder druk staat, maar voor toestanden zoals in Egypte hoeft niemand te vrezen. Spanje is een modern, Europees land met een democratische regering en ondanks alle problemen, een belangrijke economie.

En dat maakt samen met het heerlijke Mediterrane klimaat, Spanje tot een betrouwbaar partner als het gaat om investeren in onroerend goed. Natuurlijk, ook hier hebben we de huizenbubbel zien barsten, maar wie hier een villa dichtbij zee bezit, weet dat deze, zou je willen verhuren, gedurende de zomerperiode een aardig rendement kan opleveren en buiten die periode de eigenaar en zijn familie enorm veel plezier oplevert.

En dat laatste wordt nog wel eens vergeten. Mede door de fiscalisering van ons leven, wordt er veel te vaak in cijfers gedacht. Dat een huis in Spanje ook nog wel eens een heerlijk bezit zou kunnen zijn, daar wordt veel te weinig bij stilgestaan.

En dat is eigenlijk best treurig, want het is hier zo heerlijk. En wat is er nu mooier dan in tijden van crisis en inflatie een deel van uw vermogen veilig te stellen in een markt die net een enorme daling te verwerken heeft gehad, en daar bovenop ook nog eens met ziel en lichaam te kunnen genieten van die investering.

Spanjemakelaars.com heeft woningen in alle prijsklassen. En de tijd om te kopen is geweldig. Maak gebruik van onze kennis, onze service en onze contacten in een gebied waar velen u al zijn voorgegaan. Wie eind jaren 90 hier een huis had gekocht, zit ondanks de crisis nog steeds op rozen. En ik kan het weten, want ik behoor tot die categorie.

Bel mij geheel vrijblijvend voor meer informatie op 0034 627 24 24 98. Ook op zon- en feestdagen.

Natuurlijk kunt u mij ook volgen op Twitter: Klik hier!

Pim Günzel

posting Posted: 3 feb 2011: 17.32

-------------

Nieuwsbrief januari 2011

online-gids

Klik hier!

Pim Günzel

posting Posted: 17 jan 2011: 23.10

-------------

Huizenmarkt lijkt te stabiliseren

Terwijl uit de laatste cijfers blijkt dat de huizenprijzen in Spanje het afgelopen jaar nog met 3.8% zijn gedaald, is er toch sprake van een omkerende trend.

Bijvoorbeeld op de Balearen stijgen de prijzen weer iets en dat geldt ook voor een aantal andere populaire plaatsen in Spanje.

De gemiddelde prijs voor een fatsoenlijke, gebruikte woning bedraagt thans 2.262 euro per m2.

Waarbij moet worden aangetekend dat zowel de locatie als het aantal m2 van de woning van belang is voor de waarde. In het algemeen kan worden gesteld dat een grotere woning op korte afstand van dorp en strand meer oplevert per m2 dan een kleinere woning die iets verder richting het binnenland ligt. Loopafstand, zeezicht en luxe kunnen de waarde extra beïnvloeden.

Dramatisch blijven de cijfers voor de streek rond Murcia (- 5.3%), Castilla La Mancha (- 7.9%), Cantabria (- 6,6%) en Andalucia (- 6.1%). Daar is van enige rust op de markt helaas nog niets te merken.

Pim Günzel

posting Posted: 6 jan 2011: 13.34

-------------

Voor het nieuws uit 2010 klikt u hier

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Klik hier!
 
Webdesign: INTERNETSERVICEDESK