spanje_makelaars N i e u w s b r i e f  -  f e b r u a r i  2 0 1 3 spanje_makelaars
spanjemakelaars.com niieuwsbrief
Uw Nederlandse aankoopmakelaar aan de Costa Blanca

Spanje: nu kopen of toch nog wachten!?

Geachte lezer, wellicht is het u opgevallen dat de berichtgeving rond Spanje eindelijk weer eens optimistische trekjes vertoont. Niet dat de crisis voorbij is, maar de financiële markten hebben steeds meer vertrouwen in Europa's vierde economie, wat zich al een tijdje vertaalt in succesvolle obligatieveilingen en dalende rentes.

Waarom is dat belangrijk? De enorme daling van de huizenprijzen in Spanje is vooral veroorzaakt door de plotselinge rem op de hypotheekverstrekking. Al hadden de banken u geld willen lenen, ze konden niet. Liquiditeit nul. Er zat maar al te vaak geen euro meer in kas.

Het gevolg liet zich raden. Wie wilde verkopen moest z'n vraagprijs dramatisch laten zakken. En dat gebeurde ook. In een paar jaar tijd zijn de prijzen soms wel met 50% onderuit gegaan. Wat begin 2012 leidde tot een weer duidelijk aantrekkende verkoop. Blijkbaar was de markt voldoende gezakt om een nieuwe groep kopers te trekken.

Om een idee te geven wat het bovenstaande betekent voor u als koper, heb ik een paar aanbiedingen op rij gezet. Bankbeslag, bijna bankbeslag en een nieuw te bouwen villa die vanwege de sterk gedaalde grondprijs voor een ton minder opgeleverd kan worden dan in 2008.
.
Conclusie

Niemand kan garanderen dat de prijzen niet verder zullen dalen. Maar gezien de oplevende handel is het wel zo dat je nu de krenten uit de pap moet halen. Wie te lang wacht, rest slechts de kliekjes.

Sterker nog, op het moment dat de banken weer wat ruimhartiger worden, zie ik de prijzen zomaar stijgen. Weet namelijk dat de crisis langs de Costa's niet het gevolg is van de afwezigheid van kopers, integendeel zelfs, maar louter is veroorzaakt door het droogvallen van de mogelijkheden tot financieren.

Klik op de foto's voor meer informatie

5 in beslag genomen appartementen met hotelservice. 40% korting op de nieuwprijs, 80% hypotheek mogelijk Benissa Costa

Deze 5 in beslag genomen appartementen zijn niet te vergelijken met het reguliere aanbod. Het resort ligt 800 m van zee, biedt volledige hotelservice en het doet tropisch aan. U koopt met 40% korting en een hypotheek van 80% is mogelijk. Uniek!

Alles verkeert in nieuwstaat.
Prijzen vanaf 167.800 euro k.k.

Sierra de Altea

Een ander betaalt ruim een miljoen voor zo'n villa met dit uitzicht op deze zeer gewilde locatie. Dit in beslag genomen huis kost minder dan de grondprijs. Natuurlijk, u moet het afbouwen, maar dat doen wij graag voor u.

Deze villa is vers van de pers, bel voor meer informatie.
Vaste prijs: 240.000 euro k.k.
Sierra de Altea: In beslag genomen onafgebouwde villa op absolute toplocatie voor minder dan de grondprijs!

Moraira: Deze verwaarloosde villa kan ieder moment in beslag worden genomen. Wie voor weinig op korte afstand van dorp en stran wil wonen, moet snel zijn! Moraira

Deze verwaarloosde villa kan ieder moment in beslag worden genomen. Binnen is het een oude boel, maar met 6 slaapkamers is dit een absoluut verhuurmonster.

Voor de doe-het-zelver is dit een geweldige uitdaging. Een potentiële beauty!

Prijs: 250.000 euro k.k.

Javea - 1ste lijn zee

Deze verwaarloosde villa staat 1ste Lijn aan zee en dreigt binnen enkele maanden in beslag te worden genomen. Doodzonde, want dit betekent dat het huis voorlopig niet meer op de markt komt vanwege de jarenlange procedures.

Na renovatie zal dit unieke huis direct in waarde verdubbelen. Een geweldig project!
Prijs: 880.000 euro k.k.
Javea: deze verwaarloosde villa staat 1ste Lijn aan zee en dreigt binnen twee maanden in beslag te worden genomen.

Benissa Costa: Voor 90% afgebouwd, maar probelemen te over en tot overmaat van ramp staat de bak op het punt deze villa in beslag te nemen. Sierra de Altea

Benissa Costa: Voor 90% afgebouwd, maar problemen te over en tot overmaat van ramp staat de bank op het punt deze villa in beslag te nemen. De eigenaar heeft zijn droom vanwege een plotselinge ziekte op moeten geven en verkoopt het huis tegen de hypotheekwaarde plus openstaande rekeningen.

Vraagprijs: 270.000 euro k.k.

Benissa Costa

Vanwege de sterk gedaalde grondprijzen, bent u als u besluit om nieuw te bouwen, absoluut spekkoper. Deze designvilla wordt sleutelklaar opgeleverd, inclusief 10 jaar garantie!

Niets is mooier dan uw eigen villa te ontwerpen, en dat voor een prijs die direct concurreert met het aanbod van bestaande woningen.
Prijs: 370.000 euro k.k.
Benissa Costa: Nieuwbouwvilla met zwembad en zeezicht, sleutelklaar plus 10 jaar garantie voor slechts 370.000 euro kk

En dit is maar een kleine greep uit de aanbiedingen van deze maand. Zoekt u iets specifieks, laat het mij weten. Er is niets dat wij niet kunnen vinden.
.
Castalla 159.000 Moraira 270.000 Nieuwbouw Te huur
meer koopjes Geweldig leuke villa nieuw bouwen is een goed idee vakantieverhuur
  Klik op de foto's voor informatie   

.

Wilt u meer informatie? Surf naar www.spanjemakelaars.com , mail of bel. Ik ben altijd bereikbaar op (0034) 622 455 396. Ook op zon- en feestdagen.

Pim Günzel

www.spanjemakelaars.com
.